20. heinäkuuta 2010

Tiskirättejä

Jotenkin ei vaan näin kesällä jaksa tehdä mitään isoa, vaikka mä oikein vaihdoin villaneuleen puuvillaviskoosiin. Tiskirättien teko onnistuu kuitenkin, puuvillasta virkaten oikein näppärästi. Tässä kaksi eilen valmistunutta.

Malli: Novita kesä 2010 "Virkattu tiskirätti"
Lanka: Vasen rätti Drops Paris, oikea rätti Marks & Kattens Flox
Menekki: Vasen rätti 50 g koukulla 4,5 mm, oikea rätti lähes 50 g koukulla 3,5 mm

16. heinäkuuta 2010

Taas limekakkua

Se tuolla jo aiemmin ollut limejuustokakku oli niin hyvää, että piti tehdä sellainen uudestaan. Tämä on tehty jo kesäkuussa, mutta mä en kuollaksenikaan muista, minkä syyn takia. Kai meillä jotain vieraita oli, mutten oikeesti muista! Dementiako iskenyt jo... enivei, kakku on tehty äitienpäivälahjaksi saamassani sydänvuoassa. Koristelu jäi vähän puolitiehen kun mansikat loppuivat kesken, mutta päällä siis on edellisen kesän viimeiset puolikkaana pakastetut mansikat, joita ei ollut riittävästi koko kakun peittoon. (Ei voi sanoa että viimeiset mansikat, koska tämän jälkeen pakasteessa oli vielä pikkupurkki neljäsosaksi leikattuja mansikoita, ja nehän meni tuohon edellä olleeseen jätskikakkuun... ;)  )


Lime-juustokakku

11. heinäkuuta 2010

Jäätelökakkua

Viime viikonloppuna kylässä oli esikoisen kummivanhemmat, ja lauantai-illalla oli tätä tarjolla grillaamisen jälkeen. Juomana oli samppanjaa (Blondel Premier Cru Brut Carte d'Or), ja kyllä maistuivat, kummatkin!

Jäätelökakku

8. heinäkuuta 2010

Kesän kukkasia

Kun neuloa ei ole ehtinyt, niin jotain muuta on sentään tullut tehtyä, esim. hellittyä ruusuja. Tässä tuloksia.

Europeana-tertturuusu

 Queen Elizabeth -jaloruusu