21. marraskuuta 2010

Pikkujoulut

Nyt on joulun odotus virallisesti käynnistynyt, kun meillä oli perjantaina firman pikkujoulut. Ohjelmassa oli vain illallinen, jonka jälkeen enemmän tai vähemmän kaikki jatkoivat paikalliseen bilepaikkaan. Hauskaa oli, ja sen kyllä tunsi vielä lauantainakin. Päällä juhlissa mulla oli uusi Ellokselta tilattu mekko sekä lämmikkeenä Revontuli-huivini (siis tuo, joka komeilee blogini headerissa). Toi mekko on niin täydellinen ettei ikinä ole niin hyvää mekkoa löytynyt noin halvalla hinnalla! Varsinainen katseenkääntäjä, etten sanoisi. ;)

19. marraskuuta 2010

Pikkutontuille

Näin viime vuonna Garnstudion joulutyöpajassa ihania jouluisia pipoja lapsille. Ostin silloin jo lumenvalkoista ja joulunpunaista lankaa, joista oli tarkoitus näitä joulujuttuja tehdä. Täksi jouluksi ehdinkin! :) Kumpikin tytöistä sai joulupipon, joka päässä voidaan sitten mennä kyläilemään ja kaupoille joulun alla / aikana. Tämä on ollut niin mieluisa myssy että se päässä ollaan sisälläkin.. Niin ja tuosta langasta, en ole ennen Novitan Floricaan tutustunut vaikka siitä paljon kehuja olen kuullutkin, ja nyt siis sitä lankaa kokeilin. Ihastuin heti! Vaikka lanka on löyhäkierteistä, sitä oli helppo neuloa eikä se kovin helposti mennyt halki. Jälki on ihan hirvittävän nätin näköistä, tasaista, sileää ja pehmeää. Tätä lankaa lisää, kiitos! Harmi, että tämä on yksi Novitan unohdetuista langoista, jossa värikartta on tosi suppea...


Malli: Garnstudio Drops korvalappumyssy
Lanka: Novita Florica kaksinkertaisena, punainen ja valkoinen, menekki yht. n. 140 g
Puikot: 4,5 mm pyöröt
Ylemmässä kuvassa isompi, alemmassa pienempi


15. marraskuuta 2010

Isänpäivää

Isänpäivän kunniaksi iskä sai tietenkin kunnon aamiaisen (eli pekonia ja munia) sekä kaakun. Tytöt osallistuivat sen verran, että he ripottelivat koristerakeita kakun päälle. Kakun täytteenä on kinuskivaahtoa ja puolukoita (Kinuskikissalta), yhdistelmä oli mahtava ja jopa minä, joka en ole ikinä tykännyt kinuskikakuista, tykkäsin tästä! Puolukat taittavat kinuskin äklömakeuden tosi tehokkaasti, mutta eivät kuitenkaan maistu liian kirpeiltä kaiken sen makeuden keskellä.

11. marraskuuta 2010

Sukkaärsytys!

Ei siis sellainen, että sukassa olisi jotakin vikaa, vaan tuo lanka. Kuten kuvasta huomaa, kuviot eivät mene tasan. Aluksi (varressa) raidat ovat ihan kohdallaan, mutta kantalapussa alkaa mennä väärin. Purin toisen kantalapun jo kertaalleen aloittaakseni kantalapun vähän aiemmin, mutta sekään ei auttanut. Yleensä olen näissä kuviolangoissa saanut tosi hyvin mätsättyä raidat, mutta en nyt. Sukan teräosa varsinkin on ihan kökkö, kun raitaero näkyy niin selvästi. Kameran akku loppui just sopivasti etten ehtinyt sitä kuvata... Enivei, silmukoita ja kerroksia ja kaikkea on näissä kummassakin ihan saman verran, joten vian on pakko olla langassa! Voiskohan tällaisesta reklamoida? (Tuskin...)

Malli: Perussukat, koko n. 39-40
Lanka: Novita 7 Veljestä Polkka, menekki 115 g
Puikot: 4 mm sukkapuikot

7. marraskuuta 2010

Mutakakku

Appivanhempien vierailua varten leivoin eilen mutakakun. Ei sillä, että se olisi jotenkin harvinaislaatuinen tapahtuma, mutta kun kerrankin ehti jotakin tehdä. :)


Mutakakku (ohje ilmeisesti Fazerilta...)

4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa ja lisää suklaa, anna sulaa. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan (n. 24 cm) ja paista 200 asteessa n.15 min.

6. marraskuuta 2010

Pientä sievää

Tytär valitsi uusimmasta Novitasta itselleen kaulurin, vielä voisi tehdä tälle kaveriksi sen pipon..

Malli: nro 61 Novita Talvi 2010
Lanka: Novita Nalle, menekki 40 g
Puikot: 3,5 mm KnitPro-pyöröt

3. marraskuuta 2010

Huurretta

Tää lanka on niin talvinen, että! Viime syksynä jostain alelaarista 1,50 € / kerä löytämäni lanka muotoutui kauluriksi, joka myös hupusta käy. Nopea neulottava, eikä lankakaan ollut niin rasittavaa kuin olisi voinut ulkonäöstä ajatella.

Malli: Cowlabunda
Lanka: Novita Kuura, menekki 170 g
Puikot: 8,0 mm KnitPro-pyöröt

1. marraskuuta 2010

Pinkkiä mohairia

Halusin samantyylisen neuleen, joka on pyörinyt vaatekauppojen syyskuvastoissa, semmoinen harvaneuleinen, lyhythihainen, kapea ja pitkä mohairhässäkkä. Langaksi löytyi kaapista viime syksynä Riiasta ostamani raitalanka ja paidan neuloin ylhäältä alas niin kauan kuin lankaa vain riitti. Kiva tästä tuli, ja tänään oli ensimmäistä kertaa töissä päällä ja sai jopa kehuja! Kuva vaan on ihan kamala, näyttää että mulla on ehkä sata leukaa... :D

Lanka: Nako Angoramatik, menekki 100 g, resorit Novita Rose Mohair, menekki 40 g
Puikot: 8 mm KnitPro-pyöröt