22. helmikuuta 2011

4-vuotissynttärit

Esikoinen täytti neljä hieman yli viikko sitten (mihin tämä aika on mennyt!), ja neiti halusi kahvipöytään linnakakun, jossa on mansikoita, vadelmia ja omenaa. No, äitihän teki käskystä, ja tässä lopputulos.

Kakussa on siis kaksi kerrosta, alempi kerros 26 cm vuokaan tehty ja ylempi 15 cm vuokaan tehty. Kumpikin normaaleja sokerikakkupohjia, kummassakin täytteinä yksi mansikka- ja yksi vadelmakerros. Täytteessä on kermaa, rahkaa, vaniljakreemijauhetta, sokeriakin ehkä vähän muistaakseni ja tietysti niitä marjoja soseutettuna. Kakku on päällystetty kermavaahdolla ja koristeina karkkeja. Huomatkaa kattoterassi! Tornit tein munattoman kakkupohjan taikinalla Runebergin torttu -vuokiin, ja liimasin sokerikuorrutteella kaksi torttua peräkkäin ja päällystin ne sokerimassalla. Tornin kattona sitten jätskitötteröt, jotka spreijasin pinkillä helmiäissprayllä. Kaikki kakussa siis oli syötävää!

Tottahan prinsessalinnaan kuuluu prinsessan mekot ja kruunu, joten niitäkin oli tarjolla. Kanelilla maustettu murotaikina, ja pikeerikoristelut.

9. helmikuuta 2011

Taas ikuisuusprojektia

Pitkästä aikaa täällä käymässä, ihan erään työkaverin syystä, joka sanoi löytäneensä blogini... ;) Ei ole ollut liiemmin päivitettävää, kun en ole saanut mitään valmista. Uusi työ on vienyt sen verran mehuja, että iltaisin olen mieluummin lähtenyt vaikka hiihtolenkille kuin istunut soffan ääreen neulomaan. (Käsittämätöntä!) Pikkuhiljaa mä kuitenkin nykyistä projektiani väsään, ja voiton puolella jo ollaan. Työn allahan on itselleni palmikkomekko, jonka kanssa on ollut kyllä aika paljon tekemistä. Jouduin toisen hihan purkamaankin lähes valmiista, kun huomasin käyttäneeni resoriin tarkoitettua puikkokokoa koko hihaan. Tein miehustat tasona, ompelin reunat ja sitten tein pääntien (en tehnyt kuvassa olevaa pooloa vaan ihan tavallisen pyöreän resorikauluksen), minkä jälkeen poimin silmukat miehustan alareunasta hameosaa varten. Siinä poimimisessa meni muuten automatka Kajaaniin ja takaisin, kylläpä kesti! En ollut ennen käyttänyt provisional cast-on:a (vai mikä se nyt oli), eikä tainnut mennä ihan kohdilleen ku vaikiaa oli... mutta onnistuin, ja nyt on hameosaa parikyt senttiä valmiina, joten nyt vaan pyörönä alas asti niin kauan kuin lankaa riittää ja sitten se on siinä! Tai no, vielä täytyy päätellä sen tuhat langanpäätä, mutta kuitenkin...

Niin ja kuva siitä tekeillä olevasta neuleesta, tämä siis Novitan sivuilta: