7. syyskuuta 2010

Muffineja ja muuta hyvää

Sunnuntaina oli mammaporukka meillä kylässä ja jotain piti rouville leipoa. Koska mulla on aika paljon kesäkurpitsaa (kiitos anopin), tein suolaista kesäkurpitsapiirakkaa, kesäkurpitsakakkua ja vielä munattomia ja maidottomia suklaamuffineja, että nuorempikin tytöistä saa jotakin. Kesäkurpitsakakku oli älyttömän hyvää, vähän niin kuin porkkanakakku, mutta kesäkurpitsasta, oli todella mehevä! En ehtinyt koko kakusta ottaa kuvaa ennen kuin se oli jo mennyt parempiin suihin... Muffinit olivat myös ihania, oikein kosteita, meheviä, maukkaita, ja isoja!


Munattomat ja maidottomat Banaani –suklaamuffinit (n.12 kpl isoja) (lähde: Ruokaohjeita ja herkkuja Marien tapaan)

4dl vehnäjauhoja
2 dl  sokeria (tavallista tai fariinisokeria)
½ tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl soodaa
3 rkl kaakaojauhetta 
½ dl ruokaöljyä
½ rkl etikkaa (voi jättää myös pois)
2 dl vettä
1 dl keitettyä jäähtynyttä kahvia
2 banaania pieneksi kuutioituna
n.75g tummaa suklaata rouhittuna (itse jätin tämän pois, kun kaapissa ei ollut yhtään suklaata)


Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, suola, sooda ja kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti. Lisää ruokaöljy, vesi, kahvi ja etikka. sekoita. Kuori ja halkaise banaani pituussuunnassa neljään osaan ja kuutioi pieniksi paloiksi. Rouhi tumma suklaa pieneksi rouheeksi veitsellä.  lisää taikinaan ja sekoita. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille. Lusikoi taikina vuokiin niin että paperivuoat ovat melkein täynnä.
Paistoaika kiertoilmauunissa 175 astetta 15min.

Halutessasi tee kuorrute: 175g tomusokeria, 1 1/2 rkl kahvia, 25g  sulatettua maidotonta margariinia esim Flora tai Keiju, 1½ rkl kaakaojauhetta, 1 tl vaniljasokeria. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja lusikoi kuorrute jo hieman jäähtyneille muffineille. Koristele halutessasi sokerikoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti