22. helmikuuta 2011

4-vuotissynttärit

Esikoinen täytti neljä hieman yli viikko sitten (mihin tämä aika on mennyt!), ja neiti halusi kahvipöytään linnakakun, jossa on mansikoita, vadelmia ja omenaa. No, äitihän teki käskystä, ja tässä lopputulos.

Kakussa on siis kaksi kerrosta, alempi kerros 26 cm vuokaan tehty ja ylempi 15 cm vuokaan tehty. Kumpikin normaaleja sokerikakkupohjia, kummassakin täytteinä yksi mansikka- ja yksi vadelmakerros. Täytteessä on kermaa, rahkaa, vaniljakreemijauhetta, sokeriakin ehkä vähän muistaakseni ja tietysti niitä marjoja soseutettuna. Kakku on päällystetty kermavaahdolla ja koristeina karkkeja. Huomatkaa kattoterassi! Tornit tein munattoman kakkupohjan taikinalla Runebergin torttu -vuokiin, ja liimasin sokerikuorrutteella kaksi torttua peräkkäin ja päällystin ne sokerimassalla. Tornin kattona sitten jätskitötteröt, jotka spreijasin pinkillä helmiäissprayllä. Kaikki kakussa siis oli syötävää!

Tottahan prinsessalinnaan kuuluu prinsessan mekot ja kruunu, joten niitäkin oli tarjolla. Kanelilla maustettu murotaikina, ja pikeerikoristelut.

1 kommentti: