18. maaliskuuta 2010

Classic oatmeal cookies

Tiistai-iltana teki mieli leipoa yhtäkkiä jotakin. Niinpä tein classic oatmeal cookies:eja, siis kaurakeksejä. Kotimaisilla ohjeilla aiemmin tekemäni kaurakeksit ovat paljon paljon ohuempia ja rapsakampia, nämä ovat tämmöisiä oikein pulleita pikkuleipiä. Ja maukkaita!

Classic oatmeal cookies (lähde: Joy of Cooking)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet:
4,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää

Sekoita keskenään kunnes ovat kunnolla sekaisin:
250 g voita
3,75 dl fariinisokeria
60 ml sokeria
2 suurta munaa
2,5 tl vaniljasokeria

Lisää jauhoseos edelliseen. Lisää:
2,5 dl rusinoita pilkottuna
8,75 dl kaurahiutaleita

Laita leivinpaperille taikinasta nokareita ja paina ne n. 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paista n. 6-9 minuuttia. Anna pikkuleipien seistä hetken pellillä ja siirrä ne ritilälle jäähtymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti